Lyssna och se våra kommentarer

Här har vi ett familjeföretag som vi sett SvT adventskalender har haft lite problem, som säkert löser sig, men hur kan man göra när man märker att ägandet blir allt mer slentrian och man ser hur konkurrensen från inte bara den egna familjen!!! Utan även där man desperat försökt öka marknadsandelarna genom att spä ut sitt eget varumärke,

#bredda utbudet

Vi skulle vilja säga att genom att sälja tomtekiten parallellt tappade man trovärdigheten kring sin produkt. Alla kunde göra det! Storyn utarmades!! Man kunde mycket väl utvidgat verksamheten men man måste ha bättre kontroll på de som använder varumärket, följer de alla kraven på en jultomte?

#sänka värdet

Värdet av besöket från Tomten minskar när många kan kopiera även om det är ett billigare alternativ med en sämre story. Detta påverkar också varumärket blir det för många och då blir det kanske inte så viktigt tomten kommer bara på julafton!

Men det kräver som sagt tid, uppriktighet och engagemang. Komplettera gärna med att ta hjälp av externt bollplank, vad gäller ägandet. Vi har både erfarenhet och kompetens att bistå i båda fallen.

 matts.back@ownership4.com

 hakan.stenson@ownership4.com

www.ownership4.com