https://youtu.be/S4bVi6HCco8

Hur är det med företagets begränsningar som är mer emotionella. Det mesta i företagande är ekonomi, försäljning, marknadsföring etc. Men har man drivit företaget från början finns det saker som man inte vill diskutera, de är tabu. Det kan vara att behålla den första kunden eller leverantören mm. De ställde ju faktiskt upp när det var svårt i början!

Vi har haft ett exempel på detta. Det var ett familjeföretag som stod väldigt nära konkursen, Men man hittade en finansiär som kunde få dem ur knipan. Men då behövde man rationalisera och säga upp personal, men en av ägarna som var i en syskons kara på tre ville inte gå med på detta. Enligt hen så ”har man aldrig sagt upp någon och det får inte ske nu heller”. Finansiären lämnade och bankerna började dra åt sina krav ytterligare. Företaget gick i konkurs något år senare. Därmed hade inte bara företaget utan även familjen, de anställda eller bygden förlorat. Hade syskonen pratat igenom allting i god tid hade kanske man hittat en lösning. Nu var två av de tre med men inte den tredje och det gjorde att alla förlorade jobb och mycket pengar.

Det behöver inte vara så illa. Det kan vara att man ger extra rabatt till något företag som varit en gammal god kund och även om man inte har råd ”är det bara så!”. Tänk igenom hur ni gör som ägare i ert företag……! Då ger ni kredit till något företag som kanske inte längre behöver det, ni behöver det kanske bättre!!

Har ni något sortiment eller någon avdelning som ni kanske kan undvara men det går inte av något skäl? Tänk då på vad vi tog upp förra veckan med lageromsättningshastighet!

Vi har även haft ett företag som var över 30 år gammalt uppbyggt av tre personer, det hade gått bra under många år men sedan började man få lite problem och måste göra något. Man tog in någon som skulle hjälpa till men hen hade bara jobbat med företag som inte var ägarledda. Hen vill rationalisera bort några personer, men det visade sig att de var ju släkt, vänner eller familjemedlemmar, så vem ska man säga upp. I de här lägena måste man gå fram med silkesvantarna och tänka på ”mjuka” lösningar där man går utanför boxen. Säger man upp någon kanske de blir ovänner för livet och kan vara någon man vill ha kvar i familjen eller som vän. Så frågan är, ska man anställa familj, släkt och vänner?

Vi jobbar med en sådana här fall och kan tack vara att vi haft medarbetare som själv varit inne i sådana här problem kan hjälpa till. Så tag gärna kontakt med någon av oss!

 matts.back@ownership4.com

 hakan.stenson@ownership4.com

www.ownership4.com