·      Det finns många egenföretagare som inte vill anställa utan som bara vill ha ett bra liv och med det kan man ju mena mycket olika saker. Det kan vara allt från att arbeta med det man älskar och kunna leva på det, till att vilja bygga något förframtiden i ett nätverka där man är en medverkande.

 

·      Det kan vara hen som vill bygga upp en säker framtid för sej å sin familj. Då kanske beroende på bransch kan var så att man anställer och blir flera antingen i familjen eller tillsammans med andra som blir ens medarbetare.

·      Det kan vara den som vill bygga ett större företag och jobbar med det som en dröm.

Ägandet kan se väldigt olika ut. Det gäller att ganska tidigt att ha tänkt igenom vad vill jag med mitt ägande och företaget, dvs. sätta mål. Men kanske har du inte satt ut något mål utan jobbar bara på, då är det viktigt att ta sig den tiden att se vart du/ni vill komma. Kanske ta en kväll och bara drömma bort till en framtid fem eller tio år framåt. Vart finns du/ni då? När du/ni sätter mål tänk SMART!

Specifikt, Vad är målet?

Mätbart, Hur kan du/ni se hur långt du/ni kommit?

Accepterat, Vill du/ni dit?

Realistiskt, Är det möjligt?

Tidsatt, När når vi delmålen och den hägrande drömmen?

Hur ska du nå denna dröm? Målet kan låta väldigt avlägset, men dela upp den! Det är enklare att flytta en grushög genom att ta några spadtag i sänder istället för att flytta hela högen på en gång. Men du behöver en spade så du måste tänka på vad du behöver på resan till drömmarnas mål!

När du kommit så här lång börjar du tänk vad du vinner på att nå dit och vad förlorar du? Ingenting är bara positivt och dessutom hinner man inte allt och måste prioritera. Men låt inte det hindra dej utan försök dela upp drömmen både vad gäller tid och på vad som behöver göras.

Tänk efter, hur du/ni pratar om dessa frågor? Vi har erfarenhet och kan hjälpa till i diskussionen!

 Hakan.stenson@ownership4.com

 Matts.back@ownership4.com

Www.ownership4.com