Vi har många gånger skrivit i bloggen om ägarförändringar, allt från familjeövertagande till extern försäljning. Se i slutet på detta inlägg.

Det som många gånger är ett problem är att de nya ägarna eller de som ”vill” ta över inte tycker samma som du/ni som äger och driver företaget idag. Företagskulturen vill man ha förståelse för. Har man jobbar 20 - 30 år i sitt eget företag så har man fått ett visst förhållningssätt till både företaget och de anställda. Man gör sakerna på ett visst sätt. Man kan faktiskt jämföra det med familjen och/eller ett förhållande! Det är inte alltid man gillar nya kontakter, men i ett förhållande eller med familjen måste man ibland acceptera dem. Det är så man måste göra med en del kunder och leverantörer också, men de är kanske de man vill umgås med alltid som det blir när man får in nya ägare. Hur har ni tänkte på dessa sakerna?

Att få in nya människor som skall ta hand om ens ”baby” är inte lätt! Det är därför viktigt att man tänker igenom hur man vill lämna över företaget och hur mycket förändring kan man acceptera. Låter säkert konstigt men tänk igenom det ordentligt.

Mång vill t.ex. inte ha in riskkapitalbolag eller liknande för då förlorar företaget sin själ och blir bara en vinstmaskin. Många ägarleda bolag har inte bara syftet att ge vinst utan kan vara en del av samhället, en arbetsplats för de som finns i samhället, kanske stöd till visst ideella föreningar, idrottsklubb etc.

Idag har det dessutom tillkommit fler sociala bolag som vill hjälpa till med allt från inredning till matleveranser, men de kräver sponsring och eller stöd från samhället eller andra företag på orten för att överleva.

Många små företag kan också gå i graven för att ägarna inte vill någon annan skall ta över! Så man tar bara mindre och mindre order och till slut finns det inget av värde kvar. Många hantverkare gör så tyvärr och det är synd eftersom det finns ett värde för en ung person att ta över det långsamt och bit för bit. Risken blir ju mindre eftersom företaget är inarbetat och det finns ett bra rykte och kunder så väl som leverantörer.

Hur tänker ni själva om er succession? Ta gärna kontakt med oss och få ett boll plank!

När tänker ni lämna företaget? När ni dör eller innan dess?18/1 2017

Lite fortsättning på när ni ska lämna företaget. Hur ser ditt liv ut om 5 eller 10 år?1/2 2017

Hur tänker ni om ert ägande?15/2 2017

Ägarskifte genom arv12/10 2016

Ägarskifte genom arv (II)2/11 2016

Hur tänker du på ditt ägande i framtiden? Drömmar om framtiden! 1/11 2017

Varför funkar hen inte som ny ägare eller vd?13/12 2017

Vad är Ditt företag värt…?14/2 2018

När ni nu har valt ta in nya ägare, hur utvärderar ni dem 29/3 2017

Att släppa taget 30/5 2017

Kom inte allt för nära…!!!14/6 2017
 

 hakan.stenson@ownership4.com

 matts.back@ownership4.com

www.ownership4.com