Växjö Lakers har just blivit svenska mästare i ishockey säsongen 2017/2018. Stort Grattis!!!!! Och alla vi ishockey-experter vet ju precis vad som krävs för det. Eller hur? Det är ju bara att vinna flest matcher, göra fler mål än motståndarna, gå ut och köra över dem eller hur man nu vill uttrycka det. I verkligheten är det dock inte så enkelt, det krävs en hel del tankemöda, diskussioner och framför allt hårt och konsekvent arbete från alla inblandade omkring hur man skall kunna förverkliga det man föresatt sig att göra – att vinna SM

På samma sätt är det med företagandet. Vi träffar ständigt företagare som har mycket tydliga bilder och beskrivningar över vad man vill göra och åstadkomma. Däremot är man betydligt mer diffus runt hur det skall åstadkommas. En del av våra kunder står inför utmaningar att förbättra lönsamheten och vid våra diskussioner kommer vi ganska snabbt in på VAD som behöver göras. Det kan till exempel handla om att få ut bättre priser, effektivisera produktionen eller banta kostnader. Oavsett vilket räcker det inte med att bara diskutera vad som behöver göras, det åstadkommer inget. Det är först när man börjar fokusera på HUR det skall genomföras och AGERA i riktning mot det som behöver göras som något händer. Gå från ord till handling.

I våra kundmöten nöjer vi oss inte med att återkommande diskutera VAD som behöver göras utan vi utmanar gärna till att diskutera HUR man kommer dit man vill. Hur ser planen för genomförandet ut? Och det är då det börjar bli lite mer komplicerat. Vill man till exempel få ut bättre priser måste man ta det med sina kunder och det är inte självklart att de accepterar de nya högre priserna. Vill man effektivisera produktionen är det nog ofrånkomligt att hamna i kritiska diskussioner med personalen. Ja, oavsett inriktning stöter man alltså på någon form av motstånd, men låt nu inte det hindra Dig. Det motståndet är till för att bemötas och övervinnas. Tar Du som företagare inte den matchen, kan Du inte förverkliga Dina ambitioner. Du kommer inte från ord till handling.

Att komma igång med och hålla liv i nödvändig aktivitet är varken lätt eller okomplicerat. Det kräver planering, uppföljning och omprövning, tillsammans med energi, idéer och nytänkande. Ta gärna hjälp från utomstående bollplank och rådgivare för att förädla och utveckla Dina åtgärds- och aktivitetsplaner. Vi hjälper Dig gärna att med vår kompetens och erfarenhet väcka nya idéer, stimulera nytänkande och bidra med energi.

 matts.back@ownership4.com

 hakan.stenson@ownership4.com

www.ownership4.com