Det är en befogad fråga i dessa tider när affärsidéen är satt under kraftig prövning. Jag har under de senaste veckorna jobbar med små företag och deras problem i dessa tider. Bl.a. har jag gått runt i butikerna i en kommun, detta har resulterat i en slutsats att man håller sig till de enkla förändringarna. Jag ska ta ett exempel, vi har en modebutik som funnits över 40 år, man har öppnat både Instagram,  Facebook mm. Men går man in i butiken så ser man att skyltning och hur man visar upp varorna är gammalt både hyller o ljus mm. I det här fallet är det ju viktigt kanske bara göra någon förändring, t.ex. måla om. Kanske plocka in nära och kära som får berätta hur de tycker man ska förändra, eller helst ta in en expert som kan detta!

Detta var ett exempel från butiksvärlden men det går att komma fram till samma i en gammal industri eller annan rörelse. Många gånger behövs inte så stora förändringar förrän det kan se förnyat ut. Hur tänker ni i ert företag? Idag är det kanske ett bra tillfälle att ta tag i dessa saker och göra lite mer genomgripande förändring. Kanske kan alla anställda hjälpas åt måla om personalrum eller produktionsutrymme, då får man samtidigt en teambuilding övning som gör att alla känner sig ännu mer involverade i företaget.

Glöm inte förslagslådan och ta upp detta med både kunder och leverantörer

Det är aldrig fel att ta hjälp och råd av utomstående när Du skall arbeta fram Ditt ”nya” företag både som ägare, ledning och struktur. Vi bidrar gärna med vår kompetens och våra erfarenheter.

#samarbete #ägarföretag #bolagsstyrning #mötesordning #företagsdokumentation #ägarskifte #generationsskifte #förnyelse #förändring #utveckling

matts.back@ownership4.com

hakan.stenson@ownership4.com

www.ownership4.com